Royal HaskoningDHV

Stage Junior Econoom

De adviesgroep

De Adviesgroep Economics & Operations (E&O), onderdeel van de Business Line Maritime and Aviation, is een groep van 17 experts die zich primair richt op rederijen, havenautoriteiten, exploitanten van overslagterminals, banken, investeringsfondsen en verladers/vervoerders. Wij ondersteunen onze klanten door inzicht te geven in de ontwikkeling van hun markt en assets. We bieden onze kennis aan als zij voor investeringsbeslissingen staan of een transactie aangaan om een belang te nemen of juist af te stoten in assets in deze sector. Onze diensten bestaan dan ook uit marktstudies, commerciële due diligence, business cases, maatschappelijke kosten-baten analyses, PPP advisory en strategische consultancy. De kennis en ervaring uit deze groep wordt ook ingezet voor projecten in andere Business Lines binnen Royal HaskoningDHV, zoals op het gebied van energietransitie, industrie, mobiliteit, water en infrastructuur. De groep werkt vanuit kantoren in Nederland, Engeland (Londen) en Singapore. Voor de verdere ontwikkeling van ons team in Amersfoort zijn wij op zoek naar een stagiair(e) op het domein Port and Transport Economics.

De functie

Bij ons word je onderdeel van een leuk en hecht team van 17 gemotiveerde collega’s, maar tegelijkertijd ben je onderdeel van een gerenommeerd internationaal ingenieursbureau met meer dan 5000 medewerkers, met alle voordelen van dien. Indien nodig kun je support krijgen vanuit de digitale business line van RHDHV, met 250 professionals op de gebieden data engineering, data science, softwareontwikkeling en digital strategy consulting.

Stagevormen

Er zijn meerdere stagevormen mogelijk. Wij denken aan een wetenschappelijke werkstage (2-4 maanden). Een andere vorm is uiteraard ook bespreekbaar. Onze voorkeur heeft een startdatum tussen 1 maart en 1 mei 2021.

De opdracht

Als stagiair(e) val je onder directe aansturing van de manager van het team. In principe help je mee op alle onderwerpen, maar als je studie dat vereist is het mogelijk een focus te leggen op een specifiek onderwerp. We overleggen graag met jou over een geschikt thema. Thema’s waar wij onder andere in geïnteresseerd zijn, zijn:

 • European Green Deal: wat worden mogelijke scenario’s voor intra-Europees vervoer, met focus op binnenvaart;

 • Energietransitie, logistieke stromen en de scheepvaart: analyse van toekomstscenario’s;

 • Wat is de invloed van Brexit op short-sea, trein- en trucknetwerken?;

 • Hoe gaan de eisen van financiers wat betreft duurzaamheid de havenmarkt beïnvloeden?

Functievereisten

 • Je volgt een Master opleiding op het gebied van Economie / Econometrie;

 • Je hebt ervaring met het zelfstandig opzetten van financiële en/of economische modellen in Excel;

 • Ervaring met programmeren is een pré;

 • Je hebt een sterk analytisch vermogen;

 • Je spreekt uitstekend Nederlands en Engels;

 • Je beschikt over goede persoonlijke vaardigheden en veel drive;

 • Je hebt de potentie en ambitie om strategisch consultant te worden.

Waarom werken bij Royal HaskoningDHV?

Royal HaskoningDHV staat in de top 5 van advies- en ingenieursbureaus in Nederland. Daarom is stagelopen of een afstudeeronderzoek doen bij Royal HaskoningDHV een goed begin van een succesvolle carrière, bij ons of ergens anders. Als je bij ons stage komt lopen word je tijdelijk medewerker en leer je de organisatie van binnenuit kennen. Tijdens je stage werk je samen met mensen die, net als jij, verder denken waar anderen ophouden. Jouw inzichten en kennis zijn zeer welkom bij het zoeken naar de meest ideale oplossing voor een klantvraag.

Wij hebben een inspirerende werkomgeving binnen een professioneel en succesvol bureau. Kenmerkend voor onze bedrijfscultuur zijn de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf initiatieven te ontwikkelen. Ook streven wij naar een goede balans tussen privé en werk. Uiteraard bieden wij een passende stagevergoeding.

Wij bieden je een omgeving waarin je samenwerkt met zeer gemotiveerde collega’s die tot de top van de markt behoren. Bij ons kun je je economische skills en algemene adviesvaardigheden in hoog tempo verder ontwikkelen.

De procedure

Voor meer informatie, neem contact op met Christianne van Dijk (christianne.van.dijk@rhdhv.com) of stuur meteen je cv met motivatie.