top of page

Junior Econoom

Bij ons word je onderdeel van een leuk en hecht team van gemotiveerde collega’s, maar tegelijkertijd ben je onderdeel van een gerenommeerd internationaal ingenieursbureau met bijna 6000 medewerkers, met alle voordelen van dien. In deze uitdagende functie als junior econoom maak je onderdeel uit van een team met wereldwijde bekendheid op het gebied van maritieme economie en marktanalyse.

 

Wat je doet als Junior Econoom

Je maakt deel uit van een (internationaal) projectteam met mensen vanuit verschillende disciplines. Samen vertaal je de wensen en vragen van de klant op het gebied van maritieme economie naar een adequate aanpak. Zo help jij als Junior Econoom onze klanten met het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen.

 

Je werkt in verschillende projectteams tegelijkertijd. De projecten zijn erg divers. Het kan bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie zijn voor een nieuw te bouwen haven, of een marktanalyse voor voorgestelde uitbreidingsplannen voor een bepaalde terminal. Het kan ook een project zijn voor een van de andere afdelingen van het bedrijf, bijvoorbeeld m.b.t. de business case voor een nieuwe tolweg in het buitenland of een hoogwater-beschermingsproject. We werken aan projecten wereldwijd. Je houdt je bezig met:

 • Maken van analyses en financieel-economische modellen en reflecteert daarop: welke opties weeg je af en welke beslissing of strategie adviseer je?

 • Onderhouden van nauw contact met je collega’s zodat de werkzaamheden van de verschillende projecten qua tijd en informatie optimaal op elkaar aansluiten

 • Pro-actief meedenken over het continu verbeteren van onze diensten. Royal HaskoningDHV zet nadrukkelijk in op continue innovatie en dit team levert daaraan een bijdrage door innovatieve producten en diensten te blijven ontwikkelen. 

 

Waar je komt te werken

Je komt te werken binnen de Adviesgroep Economics & Operations (E&O), onderdeel van de Business Line Water & Maritime. Een groep van meer dan 20 experts die zich primair richt op rederijen, havenautoriteiten, exploitanten van overslagterminals, banken, investeringsfondsen en verladers/vervoerders.

 

Wij ondersteunen onze klanten door inzicht te geven in de ontwikkeling van hun markt en assets. We bieden onze kennis aan als zij voor investeringsbeslissingen staan of een transactie aangaan om een belang te nemen of juist af te stoten in assets in deze sector. Onze diensten bestaan dan ook uit marktstudies, commerciële due diligence, business cases, maatschappelijke kosten-baten analyses, PPP advies en strategische consultancy, bijvoorbeeld op het gebied van de energietransitie in havens. Onze kennis en ervaring wordt ook ingezet voor projecten in andere Business Lines, zoals op het gebied van industrie, mobiliteit, water en infrastructuur. We werken vanuit kantoren in Nederland, Engeland (Londen) en Singapore. Vanwege groei van onze activiteiten willen wij graag het team in Amersfoort uitbreiden.

 

Wat je meebrengt

Je kunt goed schakelen tussen verschillende projecten die tegelijkertijd lopen. Je bent analytisch sterk en nauwkeurig. Je hebt sterke communicatievaardigheden om een goede relatie op te bouwen met zowel klanten als collega’s en kun je kansen signaleren om klanten nog beter te bedienen. Verder heb je een brede belangstelling in de sectoren waarin Royal HaskoningDHV actief is en een flexibele instelling om met enige regelmaat internationaal te reizen. 

 

De functie Junior Econoom past bij jou als je:

 • Een Master’s degree hebt op het gebied van Economie/Econometrie, Transporteconomie, Infrastructuur, Logistiek of een vergelijkbare studie;

 • 2-5 jaar ervaring hebt, bijvoorbeeld bij een terminal operator of havenauthoriteit, in de consultancy of in het bedrijfsleven;

 • Ervaring hebt met het zelfstandig opzetten van financiële en/of economische modellen in MS Excel;

 • De Nederlandse en Engelse taal beheerst (tenminste B2 niveau of moedertaal); beheersing van andere talen zijn een pré. 

Heb je ervaring met programmeren? Dan zien we dat als een pré.

 

Dit krijg je van ons

Wij bieden je een positieve werksfeer waarin organisatorische en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Er is veel ruimte om een eigen invulling te geven en pro-actief meedenken over het continue verbeteren van onze diensten wordt gewaardeerd. Onze beoordeling en beloning zijn altijd gebaseerd op persoonlijke competenties. Ook streven wij naar een goede balans tussen werk en privé. Bovendien hebben we een uitstekend pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, met onder andere:

 • Een laptop;

 • Flexibele werktijden en goede thuiswerkvoorzieningen;

 • Een persoonlijk budget;

 • Aanvullende variabele beloningscomponenten;

 • Kortingen op verzekeringen.

Verder bieden we een breed scala aan cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en een twee jaar durende opleidingsprogramma genaamd de Young Professional Program. 

Vind meer info: https://global.royalhaskoningdhv.com/nederland/werken-bij/vacatures-in-nederland/junior-econoom-4545  

bottom of page