Erasmus upt

senior and junior researchers

Erasmus UPT is een aan de Erasmus Universiteit gelieerd, internationaal erkend expertisecenter dat toonaangevend onderzoek doet op het gebied van economie en management van havens, luchthavens, transport, steden en mobiliteit. Ook is Erasmus UPT actief in onderwijs, zowel academisch als professioneel voor bedrijven en overheden. Erasmus UPT staat midden in de actualiteit, levert relevante hoogwaardige kennis en heeft een sterk netwerk waarvoor en waarmee zij werkt, nationaal en internationaal. Erasmus UPT ziet haar activiteiten groeien en is op zoek naar versterking. We zoeken gedreven junior en senior onderzoekers die het aanspreekt om met één been in de academische omgeving en één been in de praktijk te staan en om met gericht onderzoek en advies die de praktijk naar een hoger niveau te helpen. Het werkgebied omvat haveneconomie en -management, (maritiem) transport en logistiek, stedelijke mobiliteit en logistiek, gedragsverandering, luchtvaart, stedelijke voorzieningen en retail, regionale economie, arbeidsmarkten en toerisme, waar uitdagende vraagstukken liggen op het gebied van energietransitie, digitalisering, sociale inclusie, maar bijvoorbeeld ook herstel na de coronacrisis.

 

Wij zijn specifiek op zoek naar kandidaten voor de volgende functies:

 1. Junior onderzoeker haveneconomie, met specifieke interesse in het domein van de havens, (maritiem)transport en/of gerelateerde logistiek

 2. Junior onderzoeker stedelijke en transport economie, met specifieke interesse in het domein van stedelijke mobiliteit, stedelijke economie, logistiek en/of luchtvaart

 3. Senior onderzoeker haveneconomie, met opgebouwd netwerk in de relevante domeinen, bijvoorbeeld op het vlak van havens, (maritiem)transport en/of gerelateerde logistiek

 4. Senior onderzoeker stedelijke en transport economie, met opgebouwd netwerk in de relevante domeinen, bijvoorbeeld op het vlak van stedelijke voorzieningen, retail, arbeidsmarkten, toerisme en/of stedelijke distributie.

 
Wat zoeken wij?

Functieprofiel van junior onderzoeker (geldt zowel voor functie 1 als 2)
Als junior sta je aan het begin van je carrière en breng je de nodige competenties mee om deze carrière succesvol te gaan ontwikkelen. Je bent/hebt:

 • Afgestudeerd WO (minimaal MSc)

 • Duidelijke interesse en affiniteit met onderzoek

 • Brede interesse in economische maatschappelijke vraagstukken

 • Aantoonbare onderzoekscompetenties (minimaal een met succes afgerond scriptie-proces)

 • Zelfstandigheid in werken en intrinsieke motivatie om goede resultaten op te leveren

 • Ervaring in data-analyse, informatieverwerking met behulp van relevante software

 • Communicatief vaardig, teamgericht

Functieprofiel van senior onderzoeker (geldt zowel voor functie 3 als 4)
Als senior bouw je actief mee aan de verdere ontwikkeling van Erasmus UPT en ontwikkel je tot een leidende persoon binnen een van de onderzoeksdomeinen van UPT. Je hebt bewezen onderzoekservaring, bent in staat om zelf een onderzoekslijn vorm te geven en het werk hiervoor te genereren. Je hebt/bent:

 • 3-5 jaar of meer ervaring in onderzoek/consultancy

 • Teamgericht en tegelijkertijd zelfstandig in het ontwikkelen van een onderzoeksdomein

 • Leidinggevende capaciteiten (in projectteam of onderzoeksgroep)

 • Bewezen acquisitiecapaciteiten

 • Afgestudeerd WO (minimaal MSc)

 • Affiniteit met een academische onderzoeksomgeving

 
Wat bieden wij?

Wij bieden een inspirerende mensgerichte omgeving, waarbij individueel excelleren wordt gestimuleerd, veel ruimte is voor het zelf invullen en verder ontwikkelen van de functie, maar waar een open en samenwerkingsgerichte cultuur voorop staat. Het salaris is conform de zwaarte van de functie. Functies zijn voor 1 FTE waarbij alternatieven bespreekbaar zijn.

 
Solliciteren? 
 • Sollicitaties kunnen gestuurd worden aan: Nancy From (nancy.from@ese.eur.nl). Geef hierbij aan voor welke vacature je wilt solliciteren. Deze vacatures sluiten op 27 juni 2021.

 • Voor meer informatie over de vacatures kunt u contact opnemen met: